Opis
Solgar Olej z siemienia lnianego 1250 mg, suplement diety w postaci kapsułek. Siemię lniane jest jednym z najlepszych roślinnych źródeł nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3, Omega 6 i Omega 9. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w oleju z siemienia lnianego pomagają w obniżeniu poziomu cholesterolu we krwi. Olej z siemienia lnianego nie jest mieszany z żadnymi dodatkami, zachowany został jego naturalny skład (wzajemne proporcje nienasyconych kwasów tłuszczowych i ich wysoka zawartość). Ponadto w preparacie jest również obecność innych naturalnie występujących w siemieniu lnianym kwasów tłuszczowych.
Zastosowanie
Uzupełnienie diety osób dorosłych, które:- chcą zadbać o prawidłowy poziom cholesterolu lub obniżyć poziom cholesterolu,
- chcą wyrównać proporcję kwasów omega-3 do omega-6 w diecie.
Zalecane spożycie
Osoby dorosłe: 1 do 2 kapsułek dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza.
Skład
Olej z siemienia lnianego (olej lniany), żelatyna (wołowa), substancja glazurująca: glicerol (roślinny).
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 lub 2 kapsułki) zawiera:- Olej z siemienia lnianego (olej lniany) – 1250 mg / 2500 mg
w tym:- Kwas alfa-linolenowy (Omega 3) – 650 mg / 1300 mg
- Kwas linolowy (Omega 6) – 187 mg / 374 mg
- Kwas oleinowy – 162 mg / 324 mg
- Kwas palmitynowy – 62 mg / 124 mg
- Kwas stearynowy – 37 mg / 74 mg
- Pozostałe kwasy tłuszczowe – 152 mg / 304 mg
Przechowywanie
W miejscu niewidocznym i niedostępnym dla dzieci.
Ostrzeżenia i środki ostrożności
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
Dodatkowe informacje
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
- Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
- Produkt bezglutenowy.
- Nie zawiera: cukru, soli, skrobi, kukurydzy, drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów, barwników.