Opis
Solgar Witamina D3 2200 IU (55 µg), suplement diety w postaci kapsułek, uzupełniający dietę w witaminę D. Witamina D3 2200 IU Solgar jest produkowana z lanoliny – wosku pozyskiwanego z owczej wełny. Podczas strzyżenia owcom nie dzieje się krzywda, dlatego też produkt jest odpowiedni dla wegetarian.
Witamina D:- wspomaga w prawidłowym wchłanianiu/wykorzystywaniu wapnia i fosforu,
- pomaga w utrzymaniu zdrowych kości, zębów,
- wspomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi,
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu odpornościowego.
Poziom witaminy D we krwi jest zależny głównie od ekspozycji skóry na działanie promieni słonecznych, które stymulują organizm do produkcji cholekalcyferolu oraz od jej spożycia wraz z dietą.
Zastosowanie
Suplement diety:- dla osób starszych,
- dla osób, które chcą uzupełnić dietę w witaminę D.
- wspierający odporność oraz zdrowe kości i zęby.
Zalecane spożycie
Dziennie: osoby powyżej 75 roku życia – 1 kapsułka lub wg wskazań lekarza.
Skład
substancja wypełniająca: celuloza, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza; maltodekstryna, substancja wypełniająca: etyloceluloza, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, witamina D.
- 1 kapsułka zawiera: Witamina D – 55 µg (1100% RWS*)
*Referencyjna Wartość Spożycia
Przechowywanie
W miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci.
Ostrzeżenia i środki ostrożności
- Przed zastosowaniem wskazane są badania 25-(OH)D we krwi oraz konsultacja z lekarzem.
- Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Dodatkowe informacje
- Produkt bezglutenowy.
- Nie zawiera: pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
- Nie zawiera cukrów i skrobi.
- Produkt wegetariański.
- Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.