Wartości odżywcze |
100 ml |
200 ml |
Tłuszcz, w tym:
- Kwasy tłuszczowe nasycone
- Kwasy tłuszczowe jednonienasycone
- Kwasy tłuszczowe wielonienasycone
|
6,2 g
0,8 g
3,6 g
1,2 g
|
12,4 g
1,6 g
7,2 g
2,4 g
|
Węglowodany, w tym:
- Cukry
- Laktoza
|
21 g
5,2 g
<0,3 g
|
42 g
10,4 g
|
Błonnik
|
2,5 g
|
5 g
|
Białko |
3 g |
6 g |
Sól |
0,19 g |
0,38 g |
Witaminy:
- Witamina A
- Witamina D
- Witamina E
- Witamina K
- Witamina C
- Tiamina
- Ryboflawina
- Niacyna
- Witamina B6
- Kwas foliowy
- Witamina B12
- Biotyna
- Kwas pantotenowy
|
135 µg
1,5 µg
2,2 mg
8,5 µg
11 mg
0,25 mg
0,19 mg
0,8 mg
0,28 mg
33 µg
0,35 µg
5 µg
0,7 mg
|
270 µg
3 µg
4,4 mg
17 µg
22 mg
0,5 mg
0,38 mg
1,6 mg
0,56 mg
66 µg
0,7 µg
10 µg
1,4 mg
|
Składniki mineralne:
- Sód
- Potas
- Chlorki
- Wapń
- Fosfor
- Magnez
- Żelazo
- Cynk
- Miedź
- Mangan
- Fluorki
- Selen
- Chrom
- Molibden
- Jod
|
75 mg
200 mg
75 mg
125 mg
75 mg
19 mg
1,3 mg
1,3 mg
0,13 mg
0,25 mg
0,1 mg
6 µg
6 µg
8 µg
13 µg
|
150 mg
400 mg
150 mg
250 mg
150 mg
38 mg
2,6 mg
2,6 mg
0,26 mg
0,50 mg
0,20 mg
12 µg
12 µg
16 µg
26 µg
|
Osmolarność: 78 mOsm/l
Skład: Woda, maltodekstryna, oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy), sacharoza, białka mleka, składniki mineralne (cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian wapnia, fosforan sodu, chlorek potasu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II) , siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), jodek potasu, molibdenian (VI) sodu, selenian (VI) sodu), skrobia, emulgator (E471), aromaty, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, tiamina, ryboflawina, A, kwas foliowy, K, biotyna, D, B12) i substancja zagęszczająca (karagen).