|
Wartość odżywcza w 100 g proszku |
Wartość odżywcza w 100 ml gotowego mleka |
Wartość energetyczna kJ |
2174 |
280 |
Wartość energetyczna kcal |
520 |
67 |
Tłuszcz, w tym: g |
27,6 |
3,56 |
- kwasy tłuszczowe nasycone g |
2,5 |
0,32 |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone g |
18,2 |
2,35 |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: g |
5 |
0,65 |
- kwas linolowy mg |
4300 |
555 |
- kwas α-linolenowy mg |
380 |
49 |
- DHA (kwas dokozaheksaenowy) mg |
130 |
16,8 |
- ARA (kwas arachidonowy) mg |
130 |
16,8 |
Węglowodany, w tym: g |
58,2 |
7,51 |
- cukry, w tym: g |
58,2 |
7,51 |
laktoza g |
58,2 |
7,51 |
Białko g |
9,6 |
1,24 |
Witaminy: |
|
|
Witamina A µg |
470 |
60,65 |
Witamina D µg |
11,7 |
1,51 |
Witamina E mg |
14 |
1,81 |
Witamina K µg |
40 |
5,16 |
Witamina C mg |
80 |
10,32 |
Tiamina (B1) mg |
0,5 |
0,07 |
Ryboflawina (B2) mg |
1,4 |
0,18 |
Niacyna (B3) mg |
4 |
0,52 |
Witamina B6 mg |
0,3 |
0,04 |
Kwas foliowy µg |
100 |
12,9 |
Witamina B12 µg |
1,4 |
0,18 |
Biotyna µg |
11 |
1,42 |
Kwas pantotenowy µg |
4,2 |
0,54 |
Cholina (B4) |
170 |
21,94 |
Składniki mineralne: |
|
|
Sód mg |
165 |
21,3 |
Potas mg |
660 |
85,17 |
Chlor mg |
390 |
50,33 |
Wapń mg |
330 |
42,58 |
Fosfor mg |
185 |
23,87 |
Magnez mg |
44 |
5,68 |
Żelazo mg |
2,4 |
0,31 |
Cynk mg |
3,7 |
0,48 |
Miedź mg |
0,42 |
0,05 |
Mangan mg |
0,1 |
0,02 |
Fluor mg |
≤0,06 |
≤0,008 |
Selen µg |
30 |
3,87 |
Jod µg |
11 |
14,2 |
Inne: |
|
|
Inozytol mg |
70 |
9,03 |
Tauryna mg |
32 |
4,13 |
L-karnityna mg |
9,5 |
1,23 |
Nukleotydy mg |
14,8 |
1,91 |
Zawartość miarki: 4,3 g 100 ml gotowego mleka = 3 płaskie miarki proszku (12,9 g) + 90 ml wody
odmineralizowana serwatka (z mleka), mleko odtłuszczone, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej rzepakowy), laktoza (z mleka), cytrynian wapnia, potasu, olej rybi, olej z Mortierella alpina, chlorek magnezu, wodorotlenek potasu, emulgator (lecytyny (z soi)], chlorek potasu, dwuwinian choliny, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), L-fenyloalanina, fosforan sodu, chlorek sodu witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B1, A, B2, B6, kwas foliowy, K, D, biotyna, B12), wodorotlenek wapnia, tauryna, L-histydyna, inozytol, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, nukleotydy, L-karnityna, kultury bakterií Bifidobacterium lactis, miedzi (II), siarczan manganu, jodek potasu, białko serwatkowe (z mleka), selenian (VI) sodu