|
Wartość odżywcza w 100 g proszku |
Wartość odżywcza w 100 ml gotowego mleka |
Wartość energetyczna kJ |
2054 |
281 |
Wartość energetyczna kcal |
490 |
67 |
Tłuszcz, w tym: g |
23,3 |
3,2 |
- kwasy tłuszczowe nasycone g |
2,3 |
0,31 |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone g |
15,1 |
2,1 |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: g |
4,2 |
0,58 |
- kwas linolowy mg |
3450 |
472 |
- kwas ɑ-linolenowy mg |
295 |
40 |
- DHA (kwas dokozaheksaenowy) mg |
123 |
17 |
- ARA (kwas arachidonowy) mg |
123 |
17 |
Węglowodany, w tym: g |
60,8 |
8,3 |
- cukry, w tym: g |
60,8 |
8,3 |
Laktoza g |
60,8 |
8,3 |
Białko g |
9,3 |
1,27 |
Witaminy: |
|
|
Witamina A µg |
420 |
57,42 |
Witamina D µg |
12,3 |
1,7 |
Witamina E mg |
11,9 |
1,6 |
Witamina K µg |
36,8 |
5 |
Witamina C mg |
71 |
9,7 |
Tiamina (B1) mg |
0,5 |
0,07 |
Ryboflawina (B2) mg |
1,1 |
0,15 |
Niacyna mg |
4,7 |
0,64 |
Witamina B6 mg |
0,36 |
0,05 |
Kwas foliowy µg |
89,4 |
12,2 |
Witamina B12 µg |
1,28 |
0,18 |
Biotyna µg |
12,6 |
1,7 |
Kwas pantotenowy mg |
5,3 |
0,73 |
Składniki mineralne: |
|
|
Sód mg |
165 |
22,6 |
Potas mg |
540 |
73,8 |
Chlor mg |
608 |
83,1 |
Wapń mg |
504 |
68,9 |
Fosfor mg |
300 |
41 |
Magnez mg |
50 |
6,84 |
Żelazo mg |
7,3 |
1 |
Cynk mg |
3,5 |
0,48 |
Miedź mg |
0,37 |
0,051 |
Mangan mg |
0,09 |
0,01 |
Fluor mg |
≤0,06 |
≤0,01 |
Selen µg |
27,6 |
3,8 |
Jod µg |
98 |
13,4 |
Zawartość miarki: 4,56 g; 100 ml gotowego produktu = 3 płaskie miarki proszku (13,68 g) + 90 ml wody.
Składniki: laktoza (z mleka), oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej rzepakowy), częściowo hydrolizowane: izolat białka serwatkowego (z mleka) i koncentrat białka serwatkowego (z mleka), glicerofosforan wapnia, fosforan wapnia, olej rybi, chlorek potasu, chlorek wapnia, chlorek magnezu, olej z Mortierella alpina, L-arginina, L-histydyna, witaminy (C, kwas pantotenowy, E, niacyna, B2, B1, A, B6, kwas folíowy, K, biotyna, D, B12), L-tyrozyna, chlorek sodu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, kultury bakterii Bifidobacterium lactis, siarczan miedzi (II), siarczan manganu, jodek potasu, selenian (VI) sodu.