Wartość odżywcza |
w 100 ml |
Wartość energetyczna |
281 kJ/67 kcal |
Tłuszcz, w tym:
- kwasy tłuszczowe nasycone,
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone,
- tłuszczowe wielonienasycone,
- kwas linolowy,
- kwas L-linolenowy,
- DHA (kwas dokozaheksaenowy),
- ARA (kwas arachidonowy),
|
3,6 g
0,3 g
2,2 g
0,6 g
531 mg
45 mg
16,6 mg
16,6 mg
|
Węglowodany, w tym:
- cukry, w tym:
- laktoza
|
7,4 g
7,4 g
7,4 g
|
Błonnik, w tym:
- 2'FL
|
0,1 g
0,1 g
|
Białko |
1,23 g |
Witaminy:
- Witamina A
- Witamina D
- Witamina E
- Witamina K
- Witamina C
- Tiamina (B1)
- Ryboflawina (B2)
- Niacyna
- Witamina B6
- Kwas foliowy
- Witamina B12
- Biotyna
- Kwas pantotenowy
|
59,9 µg
1,4 µg
1,4 mg
3,9 µg
12 mg
0,06 mg
0,12 mg
0,48 mg
0,04 mg
13,3 µg
0,2 µg
1,3 µg
0,46 mg
|
Składniki mineralne:
- Sód
- Potas
- Chlor
- Wapń
- Fosfor
- Magnez
- Żelazo
- Cynk
- Miedź
- Mangan
- Fluor
- Selen
- Jod
|
25,2 mg
69,9 mg
50,2 mg
41,8 mg
23 mg
5,7 mg
0,31 mg
0,45 mg
0,05 mg
0,02 mg
<0,01 mg
3,5 µg
14,8 µg
|
Inne:
- Cholina
- Inozytol
- Tauryna
- L-karnityna
- Nukleotydy
|
24,7 mg
9,8 mg
3,9 mg
1,1 mg
1,9 mg
|
Skład: woda, mleko odtłuszczone, laktoza (z mleka), oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej rzepakowy), odmineralizowana serwatka (z mleka), 2'-fukozylo-D-laktoza (2'-FL) (z mleka), cytrynian wapnia, emulgator [lecytyny (z soi)], cytrynian potasu, olej rybi, olej z Mortierella alpina, chlorek sodu, chlorek magnezu, L-fenyloalanina, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, A, B1, B6, B2, kwas foliowy, K, D, biotyna, B12), chlorek choliny, fosforan potasu, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), tauryna, inozytol, chlorek potasu, L-histydyna, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, nukleotydy, L-karnityna, siarczan miedzi (II), siarczan manganu, jodek potasu, selenian (VI) sodu.