Opis
Ciasteczka Marchewkowe bez dodatku cukru to połączenie płatków jaglanych i siemienia lnianego z delikatną, ale wyczuwalną nutą kardamonu, bez dodatku cukru. Ciasteczka marchewkowe mają wysoką zawartość naturalnego magnezu, fosforu, żelaza, potasu i kwasów tłuszczowych Omega-3. Zawierają jedynie naturalnie występujące cukry. Nie zawierają glutenu i są odpowiednie dla wegan.
Skład
Marchewka 20% (przecier z marchwi 100 %), płatki jaglane 17%, ziarno słonecznika, substancja słodząca: maltitol, błonnik z korzenia cykorii, siemię lniane 10%, olej rzepakowy, emulgator lecytyny: (z rzepaku), 1,4% sok z cytryn, kardamon mielony 0,3%, imbir korzeń mielony, sól himalajska.
Ostrzeżenia i środki ostrożności
- Produkt może zawierać sezam, orzechy, orzechy ziemne i mleko.
- Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.