|
Wartość odżywcza w 100 g proszku |
Wartość odżywcza w 100 ml gotowego mleka |
Wartość energetyczna kJ |
2106 |
282 |
Wartość energetyczna kcal |
503 |
67 |
Tłuszcz, w tym: g |
25,5 |
3,4 |
- kwasy tłuszczowe nasycone g |
2,4 |
0,3 |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone g |
16 |
2,1 |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: g |
4,7 |
0,6 |
- kwas linolowy mg |
4100 |
544 |
- kwas α-linolenowy mg |
370 |
49 |
- DHA (kwas dokozaheksaenowy) mg |
120 |
16 |
- ARA (kwas arachidonowy) mg |
120 |
16 |
Węglowodany, w tym: g |
59,2 |
7,9 |
- cukry, w tym: g |
8 |
1,1 |
- laktoza g |
<0,05 |
<0,007 |
Białko g |
9,7 |
1,3 |
Witaminy: |
|
|
Witamina A µg |
400 |
53,1 |
Witamina D µg |
11,2 |
1,5 |
Witamina E mg |
16,8 |
2,2 |
Witamina K µg |
40 |
5,3 |
Witamina C mg |
90 |
11,9 |
Tiamina (B1) mg |
0,48 |
0,06 |
Ryboflawina (B2) mg |
0,5 |
0,07 |
Niacyna mg |
3,7 |
0,5 |
Witamina B6 mg |
0,24 |
0,03 |
Kwas foliowy µg |
102 |
13,5 |
Witamina B12 µg |
0,9 |
0,12 |
Biotyna µg |
10 |
1,3 |
Kwas pantotenowy mg |
2,5 |
0,33 |
Składniki mineralne: |
|
|
Sód mg |
180 |
23,9 |
Potas mg |
640 |
84,9 |
Chlor mg |
405 |
53,7 |
Wapń mg |
310 |
41,1 |
Fosfor mg |
220 |
29,2 |
Magnez mg |
41 |
5,4 |
Żelazo mg |
5,5 |
0,7 |
Cynk mg |
3 |
0,4 |
Miedź mg |
0,4 |
0,06 |
Mangan mg |
0,15 |
0,02 |
Fluor mg |
≤0,06 |
≤0,008 |
Selen µg |
28 |
3,7 |
Jod µg |
90 |
11,9 |
Inne: |
|
|
Cholina mg |
180 |
23,9 |
Inozytol mg |
37 |
4,9 |
Tauryna mg |
30 |
4 |
L-karnityna mg |
9 |
1,2 |
Nukleotydy mg |
17 |
2,3 |
Zawartość miarki: 4,42 g; 100 ml gotowego produktu = 13,26 g (3 miarki) + 90 ml wody.
Składniki: syrop glukozowy, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej rzepakowy), izolat białka serwatkowego (z mleka), kazeinian potasu (z mleka), cytrynian wapnia, chlorek potasu, emulgator [lecytyny (z soi)], fosforan sodu, olej rybi, dwuwinian choliny, olej z Mortierella alpina, cytrynian potasu, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), L-fenyloalanina, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B1, A, B2, B6, kwas foliowy, K, D, biotyna, B12), tlenek magnezu, kultury bakterii Limosilactobacillus reuteri (DSM 17938*), L-histydyna, tauryna, L-tryptofan, siarczan żelaza (II), inozytol, L-karnityna, siarczan cynku, nukleotydy, siarczan miedzi (II), siarczan manganu, jodek potasu, selenian (VI) sodu
* zgodnie z licencją BioGaia AB