Wartość odżywcza |
W 100 g proszku |
W 100 ml gotowego produktu |
Wartość energetyczna |
2085 kJ/ 498 kcal |
282 kJ/ 67 kcal |
Tłuszcz, w tym:
- kwasy tłuszczowe nasycone
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone
- kwasy tłuszczowe wielonasycone, w tym:
-kwas linolowy
-kwas L-linolenowy
-DHA
|
24,3 g
2,4 g
15,3 g
4,1 g
3500 mg
310
125 mg
|
3,3 g
0,3 g
2,1 g
0,6 g
471 mg
42 mg
16,8 mg
|
Węglowodany, w tym:
- cukry, w tym:
-laktoza
- skrobia
|
58,4 g
43,4 g
4,34 g
15 g
|
7,9 g
5,8 g
5,8 g
2 g
|
Błonnik, w tym:
- GOS
- FOS
|
2,9 g
2,6 g
0,3 g
|
0,39 g
0,35 g
0,04 g
|
Białko |
10 g |
1,35 g |
Witaminy:
- witamina A
- witamina D
- witamina E
- witamina K
- witamina C
- witamina B1 (tianina)
- witamina B2 (ryboflawina)
- niacyna
- witamina B6
- kwas foliowy
- witamina B12
- biotyna
- kwas pantotenowy
|
420 µg
12,4 µg
11,1 mg
38 µg
80 mg
0,6 mg
1,1 mg
4 mg
0,32 mg
84 µg
1,3 µg
14 µg
4 mg
|
56,5 µg
1,7 µg
1,5 mg
5,1 µg
10,8 mg
0,07 mg
0,15 mg
0,57 mg
0,04 mg
11,3 µg
0,18 µg
1,9 µg
0,54 mg
|
Składniki mineralne:
- sód
- potas
- chlor
- wapń
- fosfor
- magnez
- żelazo
- cynk
- miedź
- mangan
- fluor
- selen
- jod
|
180 mg
560 mg
350 mg
540 mg
300 mg
50 mg
6 mg
3,7 mg
0,4 mg
0,18 mg
< 0,06 mg
25 µg
104 µg
|
24,2 mg
75,3 mg
47,1 mg
72,6 mg
40,3 mg
7 mg
0,8 mg
0,5 mg
0,05 mg
0,02 mg
< 0,008 mg
3,4 µg
14 µg
|
Zawartość miarki: 4,8 g; 100 ml gotowego produktu= 3 płaskie miarki proszku (13,11 g)+ 90 ml wody
Składniki: mleko odtłuszczone, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej rzepakowy), skrobia ziemniaczana, odmineralizowana serwatka (z mleka), laktoza (z mleka), permeat serwatkowy (z mleka), galaktooligosacharydy (GOS) (z mleka), cytrynian wapnia, skrobia kukurydziana, olej rybi, cytrynian potasu, emulgator [lecytyny (z soi)], fosforan wapnia, fruktooligosacharydy (FOS), chlorek magnezu, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B1, B2, A, B6, kwas foliowy, K, D, biotyna, B12), cytrynian sodu, chlorek sodu, siarczan żelaza (II), przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, palmitynian L-askorbylu), siarczan cynku, kultury bakterii Limosilactobacillus reuteri*, siarczan miedzi (II), siarczan manganu, jodek potasu, selenian (VI) sodu
*zgodnie z licencją BioGaia AB