Wartość odżywcza 100 ml gotowego do spożycia produktu |
% RWS* |
Wartość energetyczna |
273 kJ/65 kcal |
|
Tłuszcz, w tym:
- kwasy tłuszczowe nasycone
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone
|
2,6 g
0,72 g
1,03 g
0,68 g
|
|
Węglowodany w tym:
- cukry
|
8,7 g
6,9 g
|
|
Błonnik |
0,9 g |
|
Białko |
1,3 g |
|
Sól |
0,06 g |
|
Witaminy:
- Witamina A
- Witamina D
- Witamina E
- Witamina K
- Witamina C
- Tiamina
- Ryboflawina
- Niacyna
- Witamina B6
- Kwas foliowy
- Witamina B12
- Biotyna
- Kwas pantotenowy
|
49 µg
3,1 µg
1,0 mg
5,1 µg
15 mg
0,04 mg
0,23 mg
0,25 mg
0,060 mg
7,8 µg
0,40 µg
1,6 µg
0,58 mg
|
12%
44%
20%
43%
33%
8%
33%
9%
50%
16%
19%
|
Składniki mineralne:
- Potas
- Chlorek
- Wapń
- Fosfor
- Magnez
- Żelazo
- Cynk
- Jod
|
150 mg
59 mg
120 mg
96 mg
10 mg
1,2 mg
0,39 mg
20 µg
|
15%
12%
22%
17%
13%
15%
8%
25%
|
Inne:
- GOS/FOS (9:1)**
- kwas L-linolenowy (ALA)
- 2'-fukozylolaktoza (2´-FL)
- 3'galaktozylolaktoza (3'GL)
|
1,2 g
98,4 mg
0,02 g
0,010 g
|
|
*Referencyjna Wartość Spożycia
**Galaktooligosacharydy/Fruktooligosacharydy
Skład: laktoza z mleka, odtłuszczone mleko w proszku (21,7 %), oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy, kokosowy, sojowy) w zmiennych proporcjach, maltodekstryna, galaktooligosacharydy GOS z mleka (12,2 %), produkt serwatkowy (odmineralizowana serwatka, koncentrat serwatki) w proszku z mleka, bezwodny tłuszcz mleczny, wapń, fruktooligosacharydy FOS (0,84 %), potas, olej rybi, magnez, 2'-fukozylolaktoza 2'FL (0,14 %), sód, witamina C, chlorek choliny, emulgator (lecytyny z soi), żelazo, inozytol, przeciwutleniacz (palmitynian L-askorbylu), cynk, L-karnityna, kwas pantotenowy, witamina E, niacyna, ryboflawina, witamina A, witamina B12, witamina B6, tiamina, jod, kwas foliowy, witamina K, witamina D, biotyna.