Opis
Suplement diety Solgar Wapń Magnez Cynk, ma bardzo wszechstronny wpływ na organizm. Cynk wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz ma wpływ na płodność; funkcje rozrodcze; poziomu testosteronu we krwi; metabolizm kwasów tłuszczowych, witaminę A, węglowodany; równowagę kwasowo-zasadową; widzenie. Pomaga także zachować zdrową skórę, włosy i paznokcie. Magnez i wapń wspomagają funkcjonowanie mięśni, wpływają na układ nerwowy oraz wpływają na metabolizm energetyczny. Dodatkowo magnez, wapń i cynk wspierają funkcjonowanie kości.
Zastosowanie
Uzupełnienie diety osób dorosłych w wapń, magnez, cynk.
Zalecane spożycie
Dziennie: osoby dorosłe 3 tabletki, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.
Skład
Wapń (węglan wapnia, glukonian wapnia, cytrynian wapnia), Magnez (tlenek magnezu, glukonian magnezu, cytrynian magnezu), substancja wypełniająca: celuloza; maltodekstryna, stabilizator: guma celulozowa usieciowana; Cynk (glukonian cynku), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, substancja glazurująca: glicerol (roślinny), barwnik: dwutlenek tytanu, substancja przeciwzbrylająca: (roślinne) kwasy tłuszczowe.
3 tabletki zawierają: Wapń (węglan wapnia, glukonian wapnia, cytrynian wapnia) – 1000 mg (125%*), Magnez (tlenek magnezu, glukonian magnezu, cytrynian magnezu) – 400 mg (107%*), Cynk (glukonian cynku) – 15 mg (150%*)
*RWS – Referencyjnych Wartości Spożycia
Przechowywanie
W miejscu niedostępnym dla dzieci.
Ostrzeżenia i środki ostrożności
- Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
- Nie używać innych produktów zawierających wapń, magnez lub cynk.
Dodatkowe informacje
- Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.
- Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
- Produkt bezglutenowy.
- Nie zawiera: cukrów, skrobi, pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów.
- Niska zawartość sodu.