Opis
Solgar Jelitowa Flora Bakteryjna, suplement diety w postaci kapsułek, przeznaczony dla osób dorosłych. W skład wchodzą 2 szczepy bakterii probiotycznych Lactobacillus acidophilus (LA-5®) - jest szczepem bakterii należącym do rodzaju Lactobacillus – bakterii kwasu mlekowego oraz Bifidobacterium animalis, subsp. lactis (BB-12®) - szczep bakterii należący do rodzaju Bifidobacterium – beztlenowych bakterii, często tworzących rozgałęzione kolonie, występujących w przewodzie pokarmowym ssaków, w tym u ludzi. Podczas procesu produkcji, polegającego na liofilizacji szczepów bakterii (dzięki czemu można je przechowywać poza lodówką) do ich ochrony oraz przedłużenia stabilności stosuje się specjalne krioprotektanty.
Zastosowanie
Uzupełnienie mikroflory jelitowej o szczepy bakterii LA-5® i BB-12®.
Zalecane spożycie
Osoby dorosłe dwie kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.
Skład
Maltodekstryna, substancja wypełniająca: celuloza, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja wypełniająca: alginian sodu, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, mieszanina probiotyków: L. acidophilus, LA-5®, B. lactis, BB-12®, sacharoza, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości: askorbinian sodu.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (2 kapsułki) zawiera: L. acidophilus, LA-5® – 250 mln/500 mln żywych mikroorganizmów, B. lactis, BB-12® – 250 mln/500 mln żywych mikroorganizmów.
Przechowywanie
W sposób niedostępny i niewidoczny dla dzieci.
Ostrzeżenia i środki ostrożności
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Dodatkowe informacje
- Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
- Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Dla zdrowia ważna jest zróżnicowana dieta oraz zdrowy tryb życia.
- Produkt bezglutenowy.
- Nie zawiera: pszenicy, soi, produktów mlecznych, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów i barwników.