Opis
Sok z buraka z witaminą C to połączenie 99,95% soku z buraka zwyczajnego (Beta vulgaris) oraz witaminy C.- Sok z buraka- stanowi źródło cennych witamin i składników mineralnych, można wśród nich wymienić: wapń, antocyjany, żelazo czy potas, wspomagający prawidłową gospodarkę wodno-elektrolitową. Za charakterystyczny kolor buraka odpowiadają betacyjaniny. Ich istotną cechą są właściwości przeciwutleniające, przyczyniające się do zmniejszenia ryzyka występowania nowotworów i chorób układu krążenia. W buraku znajduje się znaczna ilość azotanów, które, jak wskazują badania, przyczyniają się do zwiększenia poboru tlenu.
- Witamina C wspomaga pracę układu nerwowego, ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i prawidłową produkcję kolagenu. Przyczynia się także do zmniejszenia uczucia zmęczenia.
Zastosowanie
- Wzmacnia układ krwionośny,
- Działa przeciwwirusowo,
- Poprawia jakość snu,
- Wykazuje właściwości antynowotworowe.
Zalecane spożycie
Dzieci powyżej 6. roku życia i dorośli: 60 ml dziennie.
Składniki
60 ml soku z buraka i 18 mg witaminy C (22,5% referencyjnej wartości spożycia).
Składniki: Laktofermentowany sok z buraka zwyczajnego (Beta vulgaris) – 99,95%, kwas L-askorbinowy (witamina C).
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 14 dni. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Dodatkowe informacje
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.