Opis
Diflos 60, to preparat probiotyczny zawierający mikroenkapsulowane, żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG, stosowany w czasie i po antybiotykoterapii, w biegunkach o różnej etiologii, w stanach obniżonej odporności organizmu. Przeznaczony dla dzieci w wieku powyżej 3 lat i dorosłych.
Zastosowanie
Do postępowania dietetycznego w celu:- zmniejszenia ryzyka wystąpienia powikłań związanych z antybiotykoterapią,
- skrócenia czasu trwania biegunek o różnej etiologii,
- odbudowy naturalnej mikroflory jelitowej,
- wspomagania naturalnej odporności organizmu.
Zalecane spożycie
- 1-2 kapsułki na dzień lub według wskazań lekarza.
- Kapsułkę połknąć i popić szklanką zimnego lub ciepłego płynu (np. mleko, woda, sok owocowy). Kapsułkę można także otworzyć i zawartość rozpuścić w płynie (jak wyżej) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Skład
Maltodekstryna, mikroenkapsulowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG, żelatyna, substancja przeciwzbrylająca (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), barwnik (dwutlenek tytanu – obecny tylko w otoczce kapsułki).
- 100g zawiera: wartość energetyczna 1599kJ/382kcal; białko 21g; węglowodany 72g; tłuszcz 1g; Lactobacillus rhamnosus GG 3,3 x 10^11 cfu.
- 2 kapsułki zawierają: wartość energetyczna 12kJ/2kcal; białko 0g; węglowodany 0g; tłuszcz 0g; Lactobacillus rhamnosus GG 2,4 x 10^9 cfu.
Przechowywanie
W suchym miejscu, w temperaturze nie przekraczającej 25°C.
Dodatkowe informacje
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.