Opis
Acerola Plus, suplement diety w postaci tabletek ulegających rozpadowi w jamie ustnej. Zawiera naturalne bioflawonoidy (rutyny, hesperydyny) oraz witaminę C. Składniki Acerola Plus wspomagają: prawidłową produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych oraz skóry, prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym oraz przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Zastosowanie
Uzupełnienie diety w składniki zawarte w suplemencie diety Acerola Plus.
Zalecane spożycie
Dzienna zalecana porcja do spożycia: 2 tabletki ssać do momentu rozpuszczenia się tabletki.
Skład
Nośnik: mannitol, skrobia kukurydziana, sproszkowany owoc aceroli (zawierający 25% witaminy C), kwas L-askorbinowy, stabilizator: poliwinylopolipirolidon, aromat pomarańczowy, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, kwasy tłuszczowe, sole magnezowe kwasów tłuszczowych, bioflawonoidy cytrusowe (zawierające 35% hesperydyny), substancja słodząca: sukraloza, sproszkowana rutyna, barwniki: dwutlenek tytanu, tlenki i wodorotlenki żelaza.
Zawiera substancję słodzącą.
2 tabletki zawierają: Witamina C (kwas L-askorbinowy syntetyczny oraz z aceroli (Malpighia glabra L.) (owoc) 100 mg, 125%*, Hesperydyna (Citrus spp.) (owoc) 1,7 mg , Bioflawonoidy cytrusowe (Citrus spp.) (owoc), w tym: 5 mg, Rutyna 2,5 mg.
*%referencyjnych wartości spożycia.
Przechowywanie
- W temperaturze pokojowej.
- W suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Dodatkowe informacje
- Nie stosować przy nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu.
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
- Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.